Visste du att...


Favoritseger i Andra testet - trots Untersteiners oro

Förberedelserna hade varit allt annat än optimala, men när startbilen väl släppte fältet visade Run Chica Run sin klass och vann till slut säkert i det andra testet till StoChampionatet.

1.15,8 blev segertiden över den långa distansen, och det var en lättad Peter Untersteiner som klev in i vinnarcirkeln efter mål.

− Jag måste medge att jag har haft ont i magen hela veckan inför den här starten. Det har känts sådär både i träning och värmning, men i loppet var hon sig själv.

 

Run Chica Run kom senast ifrån en galopp i kvalet till Drottnings Silvias Pokal. Scarlet Knight-dottern hade finalplatsen klar när hon till synes omotiverat tappade travet kort före mål och blev diskvalificerad.

− Vi hittade heller inga fel på henne, och det är det värsta, när en häst inte funkar och man inte har något att ta på.

 

Men Untersteiners frågetecken försvann alltså snabbt den här söndagen. Run Chica Run fullkomligt flög till ledningen och kunde sedan kontrollera fältet ohotad hela vägen. Nu spänns bågen mot ett visst lopp tredje söndagen i juli…

− Ja, att hon vann det här var steg ett. Nu blir det nog ett lopp till innan uttagningarna, avslutade Peter Untersteiner.

 

Run Chica Run har nu sprungit in knappt 1,3 miljoner kronor och räknas som en av förhandsfavoriterna till segern i årets StoChampionat. Peter Untersteiner har vunnit loppet en gång som tränare - är det dags att vinna även som kusk i år?


Foto: Malin Albinsson