Visste du att...


Andra Testet

Flera riktigt fina fyraåriga ston hade samlats bakom startbilen när Andra Testet till StoChampionatet...

skulle avgöras tisdagen 21 maj. Hemmahoppet T.P.Emily och Åke Svanstedt, som vann Första Testet, tog enkelt hand om ledningen när bilen släppte medan favoriten, Ulf Stenströmers Your Highness och Björn Goop backades allra sist från sitt åttondespår. Svanstedt fick hållas i 1.20-tempo i täten innan Björn Goop gjorde slag i saken 1600 kvar och avancerade hastigt. Det svarta stoet efter Chocolatier överflyglade alla och tog över ledningen dryga varvet kvar för att sedan sticka undan till en helt överlägsen seger.
- Jag tog det medvetet lugnt från start för att utbilda henne för framtiden och hon kändes väldigt fin under vägen sa Björn Goop efter loppet.

Your Highness är obesegrad i felfritt lopp och tog här sjunde segern i tionde starten. Hon har hela tiden visat enorm kapacitet men också, ibland, lite hetsiga tendenser.
- Igår var hon väldigt lugnt och uppträdde helt exemplariskt. Björn Goop var lyrisk och hade kunnat öppna i 2 minuters-tempo om han hade velat. Att han hon kapaciteten vet vi och vi jobbar mycket med att hon ska lära sig tävlingsbiten och att inte hetsa upp sig, berättar Ulf Stenströmer och fortsätter.
- Jag såg henne i hagen hos uppfödaren Bengt-Åke Nyberg första gången när hon var cirka 6 månader gammal. Jag sa till Bengt-Åke direkt att henne ska jag ha och då visste jag inte vilken stam hon hade eller någonting. Jag tyckte bara att hon hade en enorm utstrålning.
- Egentligen har det hela tiden känts att hon har någonting extra när vi har tränat men i tävling är det många bitar som ska falla på plats för att det ska bli riktigt bra och det tycker jag att vi är på väg emot nu, konstaterar Uffe och fortsätter.
När vi upptäckte att hon inte var anmäld till Drottning Silvias Pokal så har all fokusering legat mot StoChampionatet. Hon kommer att gå ut i Tredje Testet hemma på Axevalla 14 juni som nästa led i matchningen. Det är också möjligt att vi går ut i ett 4-årslopp för ston på Mantorp nästa lördag innan det. Jag vill prata med Björn om vad han tycker innan jag bestämmer mig. Hon tävlar fortfarande med säkerhetsbalans, järnskor runt om. Den dagen vi rycker av skorna kommer det att gå undan, det kan jag lova. Kanske kan det vara läge att göra det i StoChampionatsfinalen, funderar Stenströmer.


Ägare till Your Highness är den välkända mediaprofilen Björn Nordstrand som äger 50 % tillsammans med sin son Anders. Övriga 50 % ägs av ett norskt konsortium bestående av fem glada ”gutter”.
- Det är samma ägarkonstellation som ägde Operett Ribb hos mig. Allt började egentligen att jag fick in Schwerin Boko i träning av Björn och Anders och sedan har det fortsatt med Operett Ribb och nu Your Highness, avslutar Ulf Stenströmer.