Visste du att...


Uttagningar på fredag

När uttagningsloppens anmälningslistor var klara till StoChampionatet 2014 kunde vi konstatera att intresset var mycket stort.

Till slut anmäldes 77 hästar vilket innebär att 5 inte får plats i uttagningsloppen som rymmer 72 hästar. Rent sportsligt kan vi konstatera att de flesta av de mest namnkunniga i fyraårskullen är med och kvalar och att kvalitén överlag är mycket hög. Det går heller inte att peka ut någon megafavorit till slutsegern i år vilket säkerligen är en av förklaringarna till att så många vill ta chansen att vara med.

De sex högst seedade är D’One, Backfire, Air Frame, Neona Princess, Our Precious och The Divine Miss F. Bäst förspänt har Peter Untersteiner som har sex hästar till start i uttagningsloppen. Det största hemmahoppet är Anna Forssells Mythical Fortune som kommer från seger i StoChampionatstestet. Övriga hemmahopp är: Önas Ida, Elvira C Palema och Florence Zon. Vi ser fram emot en mycket spännande fredagskväll när agnarna ska sållas från vetet inför Sveriges tuffaste lopp för de fyraåriga stona.


Backfire vinner Drottning Silvias Pokal på Åby tidigare i våras. Hon räknas som en av favoriterna till slutsegern i årets StoChampionat.