Visste du att...


Stor segerglädje när Galactica vann StoChampionatet!

Årets StoChampionat var en mycket spännande historia och ett av de rivigare finalerna någonsin. När krutröken lagt sig var det den lilla tränaren och kusken som hade satt de stora namnen på plats och stod där med segerkransen...

Sundbyholmsamatören Malin Bergström hade försatt sin och familjens ögonsten Galactica i absolut bästa författning till finalen. Kusken Lars-Åke Söderholm körde ett perfekt lopp i draget samtidigt som In Toto Sund och Örjan Kihlström i ledningen pressades av favoriten Pasithea Face med Adrian Kolgjini. Tempot var stenhårt och första varvet passerades på 12,4 innan det lugnades ner något upp mot 1500 meter som gick på underkant 1.14. In mot slutsvängen attackerade Darling Hornline snabbt i tredjespår och med därbakom tassade Galactica som över upploppet avgjorde säkert på det nya löpningsrekordet 1.13,1/2640a. 

Svensk travhistoria var skriven och Galactica är den första amatörtränade hästen att vinna StoChampionatet på 21 år. Kryssa Futura spurtade in som tvåa efter en bra avslutning och trea slutade en tapper Pasithea Face. 


Lars-Åke Söderholm kastar pisken när mållinjen passeras.


Hela gänget kring Galactica vid prisutdelningen.


Galactica med segerkransen flanerad av Lars-Åke och Malin.