Visste du att...


Stor dramatik när Ultra Bright spurtade hem StoChampionatet

På förhand pratades det mest om den stora favoriten Cash Crowe och i viss mån om hemmasonen Stefan Perssons Darling Mearas men efter ett rafflande lopp var det Fredrik Persson som var först på mållinjen med Ultra Bright...

Fredrik Persson tog nästan omgående hand om ledningen med Ultra Bright men släppte nästan direkt till Stefan Persson och Darling Mearas. Upp mot första halvvarvet laddade Johnny Takter framåt med Petri Puros storfavorit Cash Crowe som fick ta över taktpinnen och då trodde nog de flesta att loppet var låst. Då laddade Kim Eriksson framåt från sistaplatsen med Schatzi Fayline till postionen snett utvändigt om ledaren.

Cirka 1200 meter före mål galopperade Cash Crowe och Schatzi Fayline tog över medan det blev postionsproblem både för Darling Mearas och Ultra Bright. Den sistnämnda lyckades tråckla sig loss på den sista bortre långsidan och via en mäktig slutstöt över upploppet var de först strax före mållinjen. Det var Fredrik Perssons andra seger i vårt anrika lopp, han vann ju även 2003 med Viola Silas. För Stefan Persson och Darling Mearas kom luckan väldigt sent och de katapultspurtade till andraplatsen med full fart över mål.