Visste du att...


Första testet slutade med hemmaseger

Ledning från start till mål – det var segerreceptet för Sunwapta Goj i det första testet till årets StoChampionat. Kanske kan Axevalla-amatören Malin A Karlssons ögonsten också vara en av dem som utmanar om segern tredje söndagen i juli?

Årsdebuten gav i alla fall en indikation på att Sunwapta Goj kan ha en spännande säsongen framför sig. Efter en snabb start fick fyraåringen hålla ett lugnt tempo loppet igenom. Väl framme vid upploppsrakan var hon också starkast, och vann på 1.17,8 över den långa distansen.
   Jag kände mig trygg, även om flera närmare sig den sista biten. Hon blev lite ensam där framme, men hon svarade till sista 40 meterna och det kändes bra, kommenterade segerkusken Oskar J Andersson.

Det var i slutet av förra året som Sunwapta Goj blev en Axevallahäst. Hon flyttades då från Sten O Jansson på Gotland till Malin A Karlsson i Axvall
och framgångarna lät inte vänta på sig. Hon avslutade året med två fina segrar, den ena inom V75.

Nu ståtar stoet med tre raka segrar, och vilket det stora målet för året är råder det ingen tvekan om. Det är den tredje söndagen i juli som formen ska vara på topp.
   – Ja, loppen fram dit blir mer en transportsträcka. Det är i StoChampionatsfinalen som hon ska vara som allra bäst, berättade delägaren Anton Johansson, som också tränar hästen tillsammans med sambon Malin A Karlsson.

StoChampionatshelgen äger i år rum 20-22 juli, med huvudnumret StoChampionatet på söndagen. Uttagningarna avgörs nio dagar tidigare, den 13 juli.


Foto: Malin Albinsson.